Istoria Internetului

In spiritul unei duminici interesante prin filele istoriei, am gasit un filmulet interesant despre evolutia internetului – acea entitate greu de definit in limbaj comun, despre care nu stim neaparat multe detalii tehnice, dar stim ca e peste tot.

Ce este internetul? Definitia oficiala din DEX spune ca internetul este o retea informatica mondiala intre computere conectate la retele locale.

Cum a aparut internetul? Din filmuletul de mai jos aflam ca firul se aprinde in 1957 – momentul in care “Totul incepe” si apare ideea de time-sharing si de conexiune la distanta. Din nevoia de accelerare a transferului de cunostinte, apar pe rand cele 4 elemente care vor deveni fundamentul internetului:

  • ARPANET – retea de calculatoare de scara mare, in SUA
  • RAND – retea militara, in SUA
  • NPL – retea comerciala, in Anglia
  • Dupa 1962, an in care apar retelele descentralizate, se dezvolta CYCLAND – retea stiintifica, in Franta, avand ca focus facilitarea comunicarii intre retele. Asa se naste, surprinzator in Franta, termenul INTER-NET.

Mai tarziu, in incercarea de standardizare a retelelor, apare protocolul TCP-IP – standard care garanteaza, din acest moment, compatibilitatea si imbinarea retelelor, creand efectiv internetul.

The internet was now up and running! Enjoy this vid!

Si ca sa vedem unde a ajuns internetul astazi…

Firma web design Bucuresti, firma web development Bucuresti

Cum vedeti astazi internetul?

Roxana este Partener si Marketing Manager la Best Web Image – o echipa “mica” dar “voinica” de oameni talentati care fac web development si web design. De peste 3 ani, ea se ingrijeste de imaginea companiei, pastrand legaturi durabile cu peste 100 de clienti si colaboratori.

Facebook LinkedIn Google+ 

Comments are closed.