Top 50 – cele mai sociale branduri in Romania

Ieri, Revista BIZ a organizat Top Social Brands, eveniment in care s-au dezvaluit si felicitat cele mai sociale 50 de branduri care au activat in 2011 (prin sociale, sa intelegem active in Social Media) – top realizat de Revista Biz-45%, top realizat de specialisti online-35%, top Zelist Monitor-20%.

Aceasta este a 4-a editie a clasamentului. Observam cum Pepsi a crescut intr-un an ca FatFrumos, ajungand din afara topului direct pe locul 3. De asemenea, Danone a crescut 20 de pozitii, ajungand pe 5 (sigur #obiceiurisanatoase si Activia au contribuit la aceasta evolutie). Felicitari! In rest, Vodafone isi mentine pozitia de leader, iar locul 2 este ocupat de Petrom, ceea ce nu ne mira avand in vedere pleiada de campanii din ultima vreme – cu siguranta ati auzit de Redescopera Romania, nu? 🙂

CUM FOLOSESC COMPANIILE ROMANESTI SOCIAL MEDIA? (sursa)

Pe parcursul anului trecut, 69% dintre companii au apelat in special la promovarea prin Facebook si prin forumurile de discutii (43%). Intentiile pentru 2012 arata o crestere usoara pentru canalele deja existente si bine pozitionate, cum sunt Facebook, LinkedIn sau YouTube, dar si un interes mai accentuat pentru utilizarea pe scara mai larga a Twitter-ului si blogurilor independente (crestere de 8%, respective 6%)

Top 10 arata asa:

  1. Vodafone: sustinerea festivalurilor de film Anonimul (“Cinefili in Delta”) si TIFF (“Cluj: The Movie”); a Gadgeteer Awards 1 si 2 (2011, 2012), a “Undercloud” (prima piesa de teatru pe Facebook); Webstock 2011, How To Web, iPhone Party, Secret Santa Party, Lady Bloggers Party; aplicatia Asistenta, forumul Vodafone; conturi pe Facebook (2), Twitter, Wikipedia, Flickr, Youtube, Pinterest.
  2. Petrom
  3. Pepsi
  4. Orange
  5. Danone
  6. Nokia
  7. Heineken
  8. BCR
  9. Ford
  10. Avon

Topul intreg e disponibil si downloadabil AICI!

Cum vi se pare clasamentul?

Roxana este Partener si Marketing Manager la Best Web Image – o echipa “mica” dar “voinica” de oameni talentati care fac web development si web design. De peste 3 ani, ea se ingrijeste de imaginea companiei, pastrand legaturi durabile cu peste 100 de clienti si colaboratori.

Facebook LinkedIn Google+ 

Comments are closed.