WebDevel Tips: The Ultimate CSS Gradient Generator

Daca designerilor cu care lucrati le place sa utilizeze gradienti in layout-urile web, stiti probabil cat de complicat este sa faceti un sprite cu acei gradienti. Cu ajutorul CSS, puteti folosi mai apoi sprite-ul ca background-image pentru anumite butoane, boxuri chiar si fundaluri de pagini web, nu?

De cand browserele au inceput sa suporte CSS 3.0 puteti folosi linear-gradient sau round-gradient pentru a elimina necesitatea utilizarii imaginilor de background.

Haideti sa simplificam lucrurile… Meet ColorZilla!!

Implementarea manuala a codului CSS cand vine vorba de gradienti este destul de complicata si mananca mult timp. Cei de la Colorzilla au gasit deja o solutie la acesta problema si au creat un web tool care genereaza codul CSS cu ajutorul unei interfete de alegere a culorilor si a transparentei, similar cu Photoshop.

Codul generat este compatibil Chrome, Safari4+, FF3.6+, Opera 12+, IE10+ si ofera fallback pentru IE6-8 si restul browserelor vechi.

Voi ce alte tool-uri similare, care va usureaza munca, preferati?

Roxana este Partener si Marketing Manager la Best Web Image – o echipa “mica” dar “voinica” de oameni talentati care fac web development si web design. De peste 3 ani, ea se ingrijeste de imaginea companiei, pastrand legaturi durabile cu peste 100 de clienti si colaboratori.

Facebook LinkedIn Google+