Sunt mailurile cu adevarat private? You got scroogled!

Google proceseaza continutul mailurilor din serviciul propriu Gmail, pentru a targheta mai bine ad-urile afisate in interfata de mail – motiv foarte bun folosit de Microsoft pentru o intreaga campanie de promovare a serviciului de e-mail Outlook – You Got Scroogled! Cum vi se pare? Este o incalcare de privacy faptul ca acceseaza continutul mailurilor pentru a livra advertising?

Fun-fact: Compania a anuntat intr-un raport recent ca in 2012 a primit din partea agentiilor guvernamentale americane 13.753 de cereri (pentru aprox. 31.072 useri) pentru rapoarte privind activitatea pe mail (ce emailuri a trimis un utilizator, catre cine, la ce data etc..) si colectarea altor informatii transmise prin serviciile oferite de Google (Youtube, Drive, Voice, Blogger, etc), majoritatea fara a detine mandate de perchezitie. Doar pentru continutul efectiv al e-mailului e nevoie de mandat. Pentru restul datelor (numele real al userului, nr de telefon, IP-ul de pe care a accesat mailul si data, orice alte date impartasite la crearea contului gmail), este necesara doar o citatie.

90% dintre cereri au fost onorate. (sursa)

 

Roxana este Partener si Marketing Manager la Best Web Image – o echipa “mica” dar “voinica” de oameni talentati care fac web development si web design. De peste 3 ani, ea se ingrijeste de imaginea companiei, pastrand legaturi durabile cu peste 100 de clienti si colaboratori.

Facebook LinkedIn Google+ 

Comments are closed.