Ce înseamnă Flat Design?

Flat Design – să fie acesta viitorul designului, sau este un stil trecător cum a fost și Web 2.0?

În prezent, una dintre cele mai importante tendințe în web design este stilul “Flat Design” . În cazul în care nu sunteți încă familiari cu acest termen, Flat Design este un nou stil adoptat de tot mai mulţi designeri web.

Ce caracteristici are Flat Design și ce îl face să fie tot mai folosit în lumea web?

În trecut s-a pus foarte mare accent pe ilustrații mari, care ies în evidentă, şi animații flash menite să impresioneze vizitatorii. Apoi s-a trecut la un stil modern, numit “skeuomorphic design”, în care s-a încercat aducerea la viață a elementelor din design, dorind să se creeze un spațiu 3D, cu texturi realiste, umbre și grafice care par reale.

Stilul Flat Design se opune tuturor acestor tehnici artificiale, în favoarea unui design simplificat, minimalist care sporește uzabilitatea, punând accent pe următoarele elemente :

 • Culorii vii, solide;
 • Imagini grafice plane, 2D, cu margini bine definite;
 • Focus pe prezentarea grafică a textelor (Typography);
 • Spațiu generos între elemente.

În Flat Design, elementele ornamentale sunt văzute ca o distragere inutilă, care nu servește unui scop clar, din punct de vedere al funcționalitații.

În continuare vă prezentăm câteva exemple de Flat Design:

1. Microsoft

  microsoft

2. Buffalo

 Buffalo

3. MetroTwit

  MetroTwit

4. Etch

  Etch

5. Layer Vault

 Layer Vault

6. Fitbit

  Fitbit

7. Float

Float

8. Fhoke

Fhoke

Voi ce părere aveti? Vă place stilul Flat Design? Aveţi în minte şi alte exemple reuşite de proiecte web care adoptă flat design? Aşteptăm cu interes comentarii!

 

 • Perfect de acord cu tine. Si noua ne place

 • Andrei

  Salut! Dupa un timp in care toata lumea se chinuia sa creeze site-uri cat mai complicate, cu ornamente exagerate plus unele animatii sau ilustratii care erau facute doar sa te distraga mi se pare normala o revenire la ceva simplu.
  Eu cred ca se pleaca de la ideea ca volumul de informatii de pe internet este foarte mare, iar un astfel de design ar fi in folosul vizitatorilor.
  Flat design-ul o sa reziste destul de mult timp mai ales ca este folosit de Microsoft.

 • Pingback: Flounder: Temă flat design pentru WordPress | CNet.ro()