Licitatiile prin intermediul unui executor judecatoresc sunt la indemana oricui

In fiecare an, in timpul examenului de admitere, absolventii de liceu se intrec pentru a obtine statutul de student la Drept. Toti viseaza la beneficiile meseriei de jurist, avocat, notar, judecator sau executor judecatoresc. Daca ar fi sa facem un clasament cu cele mai blamate si rau vazute meserii, probabil acestea ar fi in top, din cauza perceptiei generale a populatiei cum ca avocatii, juristii, notarii sau executorii se imbogatesc peste noapte.

Azi vrem sa spargem stereotipuri. Da, de acord, juristii, avocatii, notarii, judecatorii, executorii pot aduna averi mai repede decat angajatul de rand. Dar nu o fac stand pe bara. Sa lasam ipocrizia la o parte, oamenii acestia muncesc din greu si fac lucruri pe care altii nu le pot face: reglementeaza afaceri, aplica legi, te ajuta sa respecti reguli, te ajuta sa iti recuperezi drepturile pierdute, fiind atenti la detalii, hotarati, determinati, rabdatori si curajosi.

Avocatul te sfatuieste cum sa iti organizezi firma astfel incat toata activitatea ta sa fie legala si benefica mediului de afaceri, notarii emit acte care iti atesta drepturile, juristii verifica contractele astfel incat sa nu existe neintelegeri mai tarziu, judecatorii aplica legea si sanctioneaza incalcarea ei… executorul judecatoresc vegheaza ca deciziile judecatorului sunt puse in practica. Deci, executorul nu vine si iti ia casa, ci vine si pune in aplicare o decizie judecatoreasca. Daca tu ai facut un credit si ai incetat sa il platesti, nu e normal ca banca sa isi recupereze investitia? Tu ti-ai ierta un prieten de o datorie de 80.000 de euro?

Uitandu-ma pe site-ul unui executor judecatoresc din Bucuresti, am descoperit ca majoritatea dintre ei au sectiune speciala pentru licitatiile pe care le organizeaza. Auzisem informatii despre cineva care a achizitionat printr-un birou executor judecatoresc un teren la jumatate din pretul pietei, insa imi imaginam ca sunt niste informatii inaccesibile publicului larg, nicidecum postate pe site-uri. Spre surprinderea mea, licitatiile pentru bunurile scoase la executare silita sunt deschise. Cei care vor sa cumpere un bun la licitaţie, sunt obligati sa depuna in contul unic de consemnari al biroului de executor judecatoresc respectiv, pana la termenul stabilit pentru vanzare, o garantie de participare reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei, iar dovada consemnarii, in original, impreuna cu oferta de cumparare, se depune la executorul judecatoresc cu 3 zile (lucratoare) inainte de termenul de licitatie, conform dispozitiilor art. 838 alin. (1) lit. k) si l) si art. 843 alin. (1) C.proc.civ. Si apoi se liciteaza ca la Storage Wars.

Asa ca daca vrei sa investesti intr-un teren sau apartament, sa iti iei o masina sau un utilaj, incepe cautarea mai intai pe Google cu „birou executor judecatoresc” si s-ar putea sa ai noroc. De la un birou executor judecatoresc iti poti lua chiar si un hangar de avion!

Comments are closed.